DISH BURGER

dish.jpg

tipy pro správnou přípravu DISH BURGERU

DISH KIT OBJEDNÁVEJTE ZDE

  1. Plátky slaniny opečte pomalu, stranou přímého žáru a do křupava

  2. Maso vypracujte do pravidelné placky o průměru stejném, jako je brioška

  3. Osolte ho a opepřete čerstvě mletým pepřem*

  4. Maso grilujte cca tři minuty z každé strany, ihned po prvním otočení na něj položte plátek čedaru, plátky opečené slaniny a přiklopte, aby se vám sýr správně roztekl

  5. Briošku rozřízněte v půli a pokud možno zprudka na sucho otoustujte obě vnitřní strany

  6. Na vrchní část briošky lžící nebo nožem namažte česnekovou aioli

  7. Na spodní část stejným způsobem kečup

  8. Na kečup rozložte salát tak, aby kopíroval obvod briošky

  9. Na salát položte hotové maso, přidejte okurku a přiklopte vrchní částí briošky

Maso je z dvouletých býků plemene Angus, čerstvě namleté na střední průměr, (cca 80% maso / 20% tuk) vážené na 160g. Ideální stupeň propečení: Medium, Medium-Welldone

*Maso je velmi kvalitní a jde nám právě o chuť masa, proto nepoužíváme žádné koření, pouze sůl a čerstvě mletý pepř